torstai 5. helmikuuta 2015

varmuuskopiointi

Varmuuskopiointi on erittäin tärkeää. Varmuuskopiommalla tiedostoja pystyt palauttamaan tiedostot, jos alkuperäinen saastuu tai rikkoutuu. Varmuuskopiointimenetelmiä ovat:

- osittainen : osa tiedostoista/kansiosta kopioidaan.
- ohjelmakohtainen : tietyn sovelluksen tiedostojen varmuuskopiointi, esim. tietokanta. Osissa ohjelmissa on varmuuskopiointitoiminto jo valmiina.
- käyttöjärjestelmäkohtainen: koko järjestelmän kopioiminen, kaikki mitä järjestelmässä on ollut (tiedostot,ohjelmat yms.) voidaan palauttaa.
osio/kiintolevykohtainen : osa kiintolevystä tai koko kiintolevy varmuuskopioidaan.

Varmuuskopioita on hyvä ottaa muutama kappale, jos esim. kiintolevy hajoaa. Varmuuskopiot voidaan tallentaa esimerkiksi kiintolevylle, USB-tikulle, verkkoon tai CD/DVD-levylle. Varmuuskopiointia käytetään firmoissa päivittäin yrityksen kirjanpidossa jotta tiedot ovat varmasti tallessa. Myös opiskelijat käyttävät paljon varmuuskopiointia ettei koulutyöt häviä.

Yrityksissä varmuuskopiointia käytetään verrattain useammin kuin yksityiset henkilöt käyttävät. Yritykset varmuuskopioi lähes kaiken datan, koska kyseessä yrityksen sisäiset tiedot ja halutaan varmistaa että tiedot säilyvät. Ykstyiset henkilöt varmuuskopioivat huomattavasti vähemmän.

Varmuuskopionnin palauttaminen

Palauttaminen voidaan joutua tekemään jos alkuperäinen tiedosto on vioittunut tai saastunut. Ennen palauttamista tulee varmistaa että varmuuskopio on ehjä ja tiedot kopiossa ovat ajantasalla. Myöskin tietokone tulee korjata ennen tiedostojen palauttamista jos koneessa on vikaa tai se on saastunut. Palautus tulee tehdä ohjeiden mukaisesti jotta varmistetaan että se menee oikein.windows-ohjeet tiedostojen plauttamiseen:
http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows/restore-files-backup#1TC=windows-7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti