tiistai 17. helmikuuta 2015

pilvipalvelut

pilvipalvelu tarkoittaa suomeksi palvelua joka on ns. "pilvessä", eli käyttäjän ei tarvitse miettiä erikseen käyttöjärjestelmää, alustaa yms. vaan kaikki ohjelmat/palvelut toimivat kaikilla alustoilla. Data tallentuu internetin syövereihin eikä laitteeseen jolloin sisältö on mahdollista saada auki missä ja milloin vain.

pilvipalveluita on monenlaisia. yleisimpiä palveluita on mm. facebook,icloud,dropbox, linkedin...Pilvipalveluiden kautta pystytään jakamaan kuvia,kommunikoimaan ihmisten kanssa, jakamaan tiedostoja ja tallentamaan koulutöitä. Pilvipalveluita on olemassa jo tuhansia erilaisia. Pilvipalveluissa pyritään avoimeen lähdekoodiin jolloin palvelu ja ohjelmisto voidaan siirtää pilvestä omaan palvelimeen.

Pilvipalvelun suunnittelussa on otettava huomioon kelle palvelu kohdistuu, tietoturva, lähtdekoodi, tuleeko pilvipalvelun mukana ohjelmia joita voi ladata, mhin data tallentuu yms. Pilvipalvelu on niin monimutkainen rakennelma että tavallinen käyttäjä tuskin ymmärtää palvelun toimintaa juurikaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti