perjantai 29. elokuuta 2014

Uutisten seuraaminen

Helsingin sanomat kirjoittivat 22.8.2014 uutisissaan Android-puhelimista löytyvästä tietoturva-aukosta. Uutinen käsittelee Gmailin, Chasepankin ja Amazonin puhelinsovelluksia joiden tietoturva pystytään murtamaan. Gmailin murtaminen onnistui jopa 92% todennäköisyydellä. Tutkijat käyttivät hyväkseen puhelimien jaettua työmuistia ja houkuttelivat käyttäjät asentamaan puhelimeensa haittaohjelman joka saattoi näyttää jopa puhelimen uudelta taustakuvalta. Tättä kautta he pääsivät seuraamaan puhelimen käyttöä ja murtamaan tietoturvan.

Uutinen herätti mielenkiintoni, koska itse kuulun gmailin käyttäjiin sekä myös amazonin. Molempien palveluihin puhelinsovellukset löytyvät omasta puhelimestani. Nykypäivänä tietoturva on tärkeä asia kun puhutaan sähköpostista tai sovelluksista jotka käyttävät henkilökohtaisia tietoja. Uutisen tutkijat pystyivät murtamaan tietoturvan sovelluksista 90% tarkkuudella joka on mielestäni hyvin huolestuttavaa.

Tulevaisuudessa sovellukset pitäisi tehdä niin turvallisiksi ettei normaalin kuluttajan tarvitse pelätä tietoturvamurtoja. On otettava huomioon kaikki mahdolliset keinot millä tietoturvan voisi murtaa sekä pyrkiä parantamaan kuluttajien turvallisuutta.

lähde:
http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288728367831.html?pos=ok-ltm-digi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti