perjantai 29. elokuuta 2014

Internetpalveluita kotikäytössä

DNA

Kiinteä laajakaista:

 • Dna welho uberkaista 100-350 Mbit/s 3-20 Mbit/s. Saatavana perusmodeemilla tai WLAN-modeemilla. Sopimus saatavana myös ilman määräaikaisuutta alk. 59,90e/kk. ( Netin suurkäyttäjille jotka ovat tottuneet saamaan parasta.)
 • Dna welho uberkaista 70-100 Mbit/s 3-10Mbit/s. Saatavana perusmodeemilla tai WLAN-modeemilla. Saatavana ilman määräaikasuutta. alk. 35,90e/kk. (perusliittymä perheille, nopeaan nettisurffailuun)
 • Dna welho uberkaista 30-50Mbit/s 2-5Mbit/s. Saatavana perusmodeemilla tai WLAN-modeemilla. Saatavana ilman määräaikaisuutta alk. 29,90e/kk. (pienperheille, 1-2 hengen talouteen.)

Sonera

Kiinteä laajakaista

Kodin Netti Perus jokapäiväiseen peruskäyttöön (max. 10 Mbit/s)

 • Kodin Netti Plus on netinkäyttäjän varma valinta (max. 50 Mbit/s) 
 • Kodin Netti Teho on nopea ja tehokas pakkaus, joka soveltuu erinomaisesti mm. tv:n katseluun ja
  pelaamiseen (max. 100 Mbit/s)
 • Kodin Netti Max on supernopea netti, jolla hoituu asia kuin asia (max. 1000 Mbit/s)
Soneran nettisivuilla ei suoraan mainita hintoja vaan hinnat ovat yksilöllisä riippuen alueesta ja netin nopeudesta ja soneran tarjouksista.

Elisa

 • Suosituin elisan tuote on elisa viihde, paketti sisältää kiinteän netin, digiboxin ja vaihtuvia tarjouksia. Paketti maksaa n.40e/kk. Netin nopeus on 100Mbit/s 10Mbit/s.
 • Elisa tarjoaa myös saunalahden verkkoja eri nopeuksilla. Hinnat ja tuotteet löytyvät elisan verkkosivuilta sekä Elisakaupasta.
Internetpalveluista ottaisin kotiini elisa viihteen, yksinkertaisesti sen takia että paketti sisältää muutakin kuin internetin ja on laatu/hintasuhteeltaan edullinen. Myöskin digiboxin vaihto onnistuu helposti liikkeessä jos digiboxi ei toimi. Viihteen Netin nopeus on sama mikä nykyään on kotona ja muihin palvelun tarjoajiin verrattuna toimii paremmin. (omakohtaisia kokemuksia.)

Asioita mitä tarvitsee ottaa huomioon nettiä hankkiaessa:
 1. Mihin käyttöön internettiä tarvitsee
 2. kuinka moni käyttää
 3. Laitteet joihin tarvitset netin
 4. Hintasuositus

Sähköpostivertailua

Sähkopostin tarjoajia on netti täynnä. Gmail,hotmail, luukku ja niin edelleen. Suurinosa sähköpostipalveluista on ilmaisia ja kaikkien saatavana. 

Itse henkilökohtaisesti käytän hotmailia sähköpostina. Kouluhommien takia löytyy myös gmail. Molemmat sähköpostit ovat helppokäyttöisiä ja tarvitsemani työkalut löytyvät helposti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti